Mug cake

Snídáte rádi ovesné vločky, ale kaše na milion způsobů každé ráno už není to pravé ořechové? Mám to úplně stejně. Proto jsem se hned po prvním soustu zamilovala do MUG cake! Tato skvělá snídaně vás zasytí na delší čas a proto je skvělá i pro ty, co se snaží s nějakým tím kilem navíc rozloučit.

 

Jak na něj? Je spousta možných příchutí, ale já mám ráda MUG cake s banánem a kokosem.

 

Ingredience

Těsto:

100 ml kokosového mléka (lze nahradit běžným mlékem nebo dokonce i vodou)

lžička kokosového oleje

60 g banánu

lžička chia semínek

35 g jemně mletých ovesných vloček

lžička nastrouhaného kokosu

2 bílky

 

Poleva:

Tvaroh/zakysaná smetana/bílý jogurt

Ovoce dle chuti

 

Kde sehnat ingredience:

Ovesné vločky můžete použít normální (v Bille i DM mají skvělé bio vločky), které si nasekáte ve skvělém sekáčku na potraviny od ETY (ETA Basto)

Chia semínka najdete již v téměř každém obchodě s potravinami, výhodně jsem je našla v Bille.

 

Kokosové mléko mám nejraději z DM, neměl by ale být problém najít ve vašem oblíbeném obchodě s potravinami

 

Kokosový olej má specifickou vůni i chuť, kterou oceňuji převážně při přípravě sladkých pokrmů. Nahradit jím můžete opravdu veškeré oleje. Při tepelném zpracování používám nejraději dm BIO Kokosöl nativ, ale jinak neodolám 100% RAW kokosovému oleji od Purity vision (k dostání v DM)

 

Další ingredience jsou zcela běžně k dostání, fronta na banány je už naštěstí za námi.

 

Jak na to:

1. Vyšleháme sníh z bílků (možné dochutit špetkou himalájské soli)

2. Vločky rozmixujeme

3. Veškeré ingredience na těsto vmícháme do sněhu

4. Nalijeme těsto do hrnku

5. Pečeme v mikrovlnce po dobu 3 minut (možné péct i v běžné troubě) – pozor těsto hodně vyroste, pokud byste měli pocit, že utíká z hrnku během prvních desítek vteřin, přelejte si polovinu do druhého hrnku a hned máte 2 porce 

6. Vyklopte dortík na talíř a přidejte tvaroh/zakysanou smetanu/bílý jogurt či mix všeho a ozdobte ovocem

 

Dobrou chuť, J.